X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministrul apărării american a sosit într-o vizită neanunțată în Irak

22 aug. 2017,, 12:40   Externe
1688 0

Ministrul apărării american Jim Mattis a sosit marți în Irak, la doar cîteva zile de la începerea ofensivei pentru cucerirea orașului Tal Afar, pentru a vorbi cu oficialii irakieni despre următorii pași în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), relatează Reuters.

Jim Mattis a avertizat că lupta împotriva grupării militante este departe de a se fi încheiat.

'Zilele Statului Islamic sînt cu siguranță numărate, însă lupta nu s-a încheiat și nu se va încheia în curînd', le-a spus Mattis jurnaliștilor la Amman.

Forțele de securitate irakiene au lansat duminică o ofensivă pentru cucerirea orașului Tal Afar, ultimul lor obiectiv în campania susținută de Statele Unite pentru învingerea militanților SI, a declarat premierul irakian Haider al-Abadi.

Oficiali americani au declarat sub rezerva anonimatului că Mattis, care se va întîlni cu Abadi și cu ministrul apărării irakian Arfan Al-Hayali, va discuta despre viitorul forțelor americane în Irak după cucerirea orașelor aflate sub controlul SI și rolul pe care acestea l-ar putea juca în stabilizarea operațiunilor.


Totodată, oficialii au afirmat că, în timp ce orașele mari precum Mosul au fost în mare măsură eliberate de militanții SI, există îngrijorări legate de capacitatea forțelor irakiene de a menține controlul asupra teritoriilor cucerite.

Brett McGurk, reprezentantul special al SUA în cadrul coaliției împotriva SI, le-a spus jurnaliștilor că, deși lupta pentru preluarea Tal Afar va fi dificilă, forțele irakiene au cucerit 235 de km pătrați în primele 24 de ore de la lansarea operațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?