X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Diacov: Mă surprinde mormăiala unora de la Comrat

21 aug. 2017,, 16:01   Politică
4781 5

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, regretă lamentările unor reprezentanți de la Comrat pe marginea competențelor pe care la are regiunea, informează NOI.md.

Asemenea discuții sînt periculoase atît pentru Comrat, cît și pentru Chișinău, a atenționat politicianul. El a făcut un comentariu la acest subiect, în legătură cu marcarea, pe 19 august, în autonomie, „a celei de-a 27-a aniversări a proclamării Republicii Găgăuze”.

„Mă alătur felicitărilor găgăuzilor în legătura cu obținerea în 1994 a posibilității de a-și organiza viața. Sînt unicul dintre deputații actuali care a votat atunci pentru adoptarea acestei legi. Mai mult, am fost responsabil pentru avizarea ei externă. Consider că atunci, atît la Comrat, cît și la Chișinău s-a acționat foarte înțelept și responsabil. De aceea, mă surprinde mormăiala unora de la Comrat și acțiunile de patriotism fals în Chișinău, în legătura cu competențele autorităților Găgăuziei. În opinia mea, acest lucru este periculos atît pentru unii, cît și pentru alții. Și, cu siguranță, nu contribuie la întărirea stabilității, așa cum își fac griji mulți luptători activi”, a declarat Diacov.

Sîmbătă, 19 august, locuitorii regiunii au marcat cei 27 de ani de proclamarea așa-numitei Republici Găgăuze, decizie adoptată în 1990 și nerecunoscută de Chișinău. După cîţiva ani de rezistenţă dintre Chişinău şi Comrat, în 1994, Parlamentul Moldovei a adoptat Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, acordînd regiunii statut de autonomie în componenţa Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?