X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Acuzații dure din partea avocaților lui Chiril Lucinschi

21 aug. 2017,, 13:11   Politică
5406 1

Astăzi, 21 august 2017, ora 14:30, în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, va fi examinat demersul procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupție, Vladislav Boborov, de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu dispusă în privința lui Chiril Lucinschi. Demersul va fi examinat de către judecătorul Vasilisa Muntean.

Potrivit avocaților Gheorghe Ulianovschi și Corina Stratan, la înaintarea demersului de prelungire a mandatului de arest la domiciliu, partea acuzării nu a prezentat temeiuri și probe care ar putea să justifice necesitatea prelungirii măsurii privative de libertate a Dlui Lucinschi, făcînd trimitere la niște circumstanțe străine de ordonanța de punere sub învinuire.

Totodată, potrivit lor, din demersul procurorului lipsesc declarațiile Dlui Lucinschi care au fost făcute la faza de urmărire penală şi care au prezentat circumstanţe noi ce probează nevinovăţia sa și ar confirma necesitatea revocării măsurii preventive. Astfel, constatăm că demersul procurorului este unul arbitar, neîntemeiat, ceea ce contravine prevederilor legale, practicii juridice internaționale, precum şi a desfăşurării corecte, echitabile a procesului penal.

Partea apărării susține că motivele pentru care partea acuzării solicită instanței de judecată prelungirea privării libertății lui Chiril Lucinschi rămîn a fi generale şi abstracte, făcînd trimitere la existența riscului de împiedicare a bunei desfășurări a justiției, care nu este susținut de nicio probă. În ceea ce priveşte riscul eschivării, acesta a fost deja odată exclus prin încheierile judecătorești anterioare adoptate în această cauză, mai spun ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?