X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iubire de mamă! Și-a salvat fiica de autism (VIDEO)

22 aug. 2017,, 05:01   Externe
4901 0

Catherine Reed, specialist în biochimie din San Francisco a descoperit o metodă care permite, în unele cazuri, reducerea esențială a simptomelor de autism la copii - dieta care exclude glutamatul monosodic.

Concluziile sale sînt bazate pe o analiză de cercetare neurobiologică și pe experiență personală: fiica ei a fost diagnosticată cu autism la vîrsta de doi ani. Acum are șapte și, după spusele omului de știință, manifestările bolii au dispărut complet.

Acum simptomele autismului pot fi diminuate doar cu un singur medicament aprobat (risperidonă și analogii săi) de Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA. Astfel, mulți părinți care au copii cu spectru autist apelează la medicina alternativă, ca fiind ultima salvare, folosind medicamente homeopatice, probiotice, diferite diete fără gluten gluten, lactoză și cazeină, în speranța că vor avea un impact pozitiv asupra copilului, scrie Medportal.ru.

Dieta, despre care a anunţat Catherine Reed, este diferită de cele cunoscute pînă acum. Potrivit ei, din meniul unui copil autist ar trebui exclus numai un compus chimic - un aditiv alimentar potențator de aromă - glutamat monosodic (alte denumiri - E 621 , E 631 , proteine ​​vegetale hidrolizate) . „În corpul nostru există receptori de glutamat, care acţionează asupra celulelor nervoase. „Glutamatul este necesar în organism, dar numai într-o anumită cantitate. Multe boli alesistemului nervos , cum ar fi autismul , se pot asocia cu un dezechilibru de consum de glutamat”, a explicat Reed. Potrivit ei, 95 % din alimentele procesate contin glutamat, cu toate acestea producătorii au dreptul de a nu indica prezența acestuia în cazul în care conținutul nu depășește un anumit nivel.


Deși în prezent nu există date care să susțină teoria științifică a lui Reed, biochimista consideră că fiica ei a revenit la starea normală datorită acestei descoperiri. Cînd fetiţa lor avea doi, Catherine și soțul ei, biolog de profesie, a început să observe semne de autism: istericale, care durau timp de mai multe ore la rînd, dificultăți în comunicare și învățare, precum și probleme cu intestinele.

„Brooke trăia în lumea ei. Acțiuni ei se repetau , avea aceleaşi semne de nevroze şi începea să țipe isteric dacă insistam să mergem acasă pe un alt drum decît de obicei”, mai spune mama fetei.

Reed a renunţat la locul ei de munca și a început să studieze diferite diete recomandate pentru copii cu autism. În primul rînd a exclus din meniul copilului produsele care conțin gluten și lactoză, apoi a început să adăuge la ele magneziu, vitamina D, ulei de pește și vitamina B, ceea ce a ajutat-o pe fiica ei foarte puţin.

Mai tîrziu, ea a descoperit un articol despre efectul glutamatului asupra organismului uman , în care a fost menționat faptul că , deși această conexiune este necesară pentru transmiterea impulsurilor între neuroni și alte celule și țesuturi implicate în procesele cognitive ale creierului , excesul poate provoca o varietate de tulburări neurologice. Prin urmare, ea a exclus alimentele care conțin glutamat monosodic , și ,potrivit ei, simptomele copilei au dispărut complet. Treptat, copilul a devenit mai sociabil, a dispărut complet comportamentul stereotip și are o mai bună coordonare.

Newmark Sanford , un medic de la Osher Center for Integrative Medicine , Universitatea din California, din San Francisco, specializat în tratarea copiilor cu autism, a declarat că pînă în prezent nu există dovezi științifice solide în sprijinul acestei teorii. Cu toate acestea , el este dispus să o testeze.

„Sunt multe lucruri pe care nu le știm despre autism, dar activitatea intestinului și a creierului sînt strîns legate, astfel că se întîmplă de multe ori că tratarea copilului de probleme gastro-intestinale, poate duce la îmbunătățirea stării generale a lui”, a afirmat doctorul. El spune că nu e nimic rău în adoptarea unei diete fără glutamat monosodic, dar care să conţină fructe, legume, carne, fasole şi cereale integrale. „Trebuie să fim deschişi la noi abordari în tratamentul autismului”, crede psihiatrul și expertul în domeniul de neurologie, Antonio Hardan Hospital, de la Universitatea Stanford .

După ce Reed a văzut rezultatele dietei asupra fiicei sale, ea a fondat o organizație non- profit, numită Unblind My Mind, care studiază efectele alimentelor asupra creierului. Potrivit ei , în 74 din 75 de copii cu care a lucrat în cadrul organizației a existat o îmbunătățire semnificativă .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?