X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Diaspora: Este o liniște forțată la Barcelona

21 aug. 2017,, 11:50   Societate
2833 0

Moldoveanca Cristina Leahu locuiește la cîteva cartiere distanță de locul unde a avut loc atentatul terorist din Barcelona.

Tînăra a povestit pentru Agora despre momentul atentatului și starea în care se află orașului după acest incident.

„Este o liniște forțată, peste tot sînt mașini de poliție, mai ales la intersecțiile importante. Acest lucru nu este ceva obișnuit pentru Barcelona, care este un oraș liniștit”, a recunoscut moldoveanca.

Tînăra a precizat că oamenii au încercat să evite arterele principale din oraș. „Autoritățile continuă să recomande ca locuitorii să evite zonele importante, dar în același timp primărița Capitalei, Ada Colau, cu mai mulți oficiali au refăcut traseul atacului, deschizînd Las Ramblas și spunînd că motto-ul este #fărăfrică”, a adăugat Cristina pentru Agora.

„În ziua atentatului a fost trist și șocant. Un oraș ca Barcelona, care nu are oameni obișnuiți cu frica, a devenit unul cu multă panică. Totuși, oamenii s-au mobilizat foarte repede. Ambulanțele, poliția s-au mobilizat la maxim. Oamenii s-au mobilizat să doneze sînge și ofereau cazare gratuită”, a subliniat tînăra.


Totodată, locuitorii orașului au ținut momente de reculegere în următoarele zile. „Zilele trecute au avut loc mai multe momente de reculegere în Plaza Catalunya, unde au venit sute de oameni și au scris #sensapor”, a conchis moldoveanca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?