X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Anumite linii roșii în relația cu Rusia nu trebuie depășite – deputat PD

21 aug. 2017,, 10:41   Politică
5659 15

Relațiile moldo-ruse au ajuns într-un punct complicat, și nu unul extrem, cum spun unele voci, este de părere deputatul Partidului Democrat Corneliu Padnevici, citat de Noi.md.

Parlamentarul a subliniat că autoritățile de la Chișinău au toată deschiderea spre soluționarea acestui conflict, dar că nu vor tolera ”gesturi și afirmații jignitoare” la adresa țării noastre. El s-a arătat convins că și cetățenii susțin măsurile întreprinse de autorități în raport cu Federația Rusă.

”Prin reacțiile sale, autoritățile Republicii Moldova au sancționat anumite gesturi urîte în raport cu țara noastră, în niciun caz nu au dorit să tensioneze relațiile dintre țările noastre. Noi ne dorim în continuare să dezvoltăm relațiile cu Federația Rusă, dar pe bază de interese comune și respect reciproc. Este o poziție legitimă și îndreptățită, iar oamenii cu care am mai discutat în teritoriu, inclusiv cu etnici ruși, au fost de acord cu acest lucru. Să știți că ei înțeleg foarte bine că măsurile pe care le-au luat pînă acum autoritățile Republicii Moldova au fost defensive și nu au urmărit scopul să strice relațiile noastre cu Rusia”, a explicat deputatul democrat în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md.

Întrebat dacă Chișinăul este pregătit să țină piept unor eventuale măsuri de răspuns din partea Federației Ruse, Corneliu Padnevici a remarcat că ”anumite linii roșii nu trebuie depășite”.

”Nu pot să știu nici dacă, nici cum vor reacționa autoritățile ruse. Ce știu, însă, este că eventualele replici la care faceți referire ne-ar îndepărta de obiectivul dezvoltării relațiilor noastre bilaterale. Sper ca autoritățile ruse să înțeleagă acest lucru, precum și faptul că anumite linii roșii nu ar trebui depășite, dacă dorim să avem relații cu adevărat bune”, a adăugat Padnevici.


Menționăm că la începutul lunii august, vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, întrucît „a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților noastre, cu un pronunțat caracter denigrator și mincinos”, după cum au argumentat autoritățile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?