Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul australian a prezentat un nou plan pentru a preveni atacuri teroriste

20 aug. 2017,, 16:31   Externe
3620 0

Premierul australian Malcolm Turnbull a prezentat duminică un nou plan pentru a preveni atacuri teroriste, în special cele comise cu vehicule în locuri publice aglomerate, relatează DPA.

Turnbull a afirmat că guvernul și poliția vor ajuta proprietari ai unor locuri publice și arhitecți ai unor noi clădiri cu audituri de securitate pentru consolidarea acestora.

''Cele mai bune măsuri pentru ameliorarea securității se fac în faza de proiectare", a declarat Turnbull jurnaliștilor la Sydney.

Turnbull a afirmat că vor fi amplasați mai mulți parapeți din beton — care au început deja să fie instalați în locuri publice majore precum zone comerciale din Sydney și Melbourne — pentru a separa vehiculele de pietoni.

''Recunoaștem că amenințarea evoluează constant, așa că ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că și noi îmbunătățim și actualizăm în mod constant măsurile pe care le avem în vedere'', a afirmat Turnbull.


Noul plan a fost dezvoltat după atacul de la Nisa din 2016 soldat cu 86 de morți. Planul conține, de asemenea, informații despre modul de acționare în cazul unui atac chimic.

Șase persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite în ianuarie după ce un bărbat a intrat cu un vehicul furat într-un grup de pietoni la Melbourne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?