X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Dodon la discuție cu diaspora (FOTO)

19 aug. 2017,, 18:00   Politică
3390 2

Președintele Igor Dodon s-a întîlnit astăzi cu membrii diasporei moldovenești în Rusia,

În cadrul întrevederii căreia a discutat subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora a convenit în cadrul întrevederilor cu Vladimir Putin, relatează NOI.md.


Potrivit șefului statului, echipa sa continuă să muncească pentru amnistia conform art. 27 a Legii federale nr. 114 a Federației Ruse. El a menționat că în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, Președintele va solicita o nouă perioadă.


De asemenea, Igor Dodon a comunicat că vor avea loc două mari întrevederi cu diaspora, una la Moscova în luna octombrie și alta în luna noiembrie în capitala Italiei, Roma.


El a reiterat că în premieră a fost numit un consilier prezidențial pentru relațiile cu diaspora. Totodată, el va face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul Parlament.



„Instituția prezidențială va depune și în continuare toate eforturile în vederea consolidării legăturilor diasporei cu Patria”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?