X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Arestări după atacul din Finlanda

19 aug. 2017,, 19:02   Externe
3115 0

Poliția finlandeză a anunțat sîmbătă că a arestat cinci persoane în cursul unei percheziții efectuate într-un apartament din Turku în cursul nopții, în cadrul anchetei asupra atacului cu un cuțit în care au fost ucise două persoane vineri, relatează AFP.

Poliția l-a arestat rapid vineri pe principalul suspect înarmat cu un cuțit, rănindu-l cu gloanțe în picior, într-o piață din centrul orașului Turku, oraș portuar în sud-vestul Finlandei.

Individul înjunghiase mortal două persoane. Bilanțul răniților a fost revizuit în creștere, trecînd de la șase la opt, dintre care trei sînt spitalizați în prezent la terapie intensivă.

Principalul suspect este și el spitalizat. Poliția nu l-a putut încă interoga și nu-i cunoaște încă motivațiile.

"Avem în prezent șase suspecți în custodia poliției, principalul suspect și alți cinci", a declarat comisarul Markus Laine, de la Biroul național de anchetă.


"Anchetăm rolul acestor alte cinci persoane, dar nu sîntem încă siguri dacă ele au vreo legătură cu atacul. Le vom interoga și vom putea apoi să spunem mai mult. Dar ele au fost în contact cu principalul suspect", a adăugat Laine.

Pentru moment, poliția nu a confirmat încă identitatea persoanei arestate vineri, dar — potrivit lui Laine — anchetatorii sînt "destul de siguri că știu cine este".

Autoritățile îi descriau pînă în prezent pe suspect ca fiind un "tînăr de origine străină", fără a furniza alte detalii. Polițiștii indicaseră că lucrează în cooperare cu serviciile de imigrare finlandeze.

Biroul național de anchetă a precizat de asemenea sîmbătă pe Twitter că desfășoară o "cooperare internațională" în cadrul anchetei.

Potrivit presei finlandeze, atentatorul și-ar fi ales victimele la întîmplare, informație pe care anchetatorii nu au confirmat-o. De asemenea, el ar fi operat singur, dar autoritățile sînt în căutarea "altor autori posibili".

Poliția l-a captura pe atacator vineri, la cîteva minute după atacul care a avut loc în plin centrul orașului Turku cu puțin timp după ora locală 16:00 (13:00 GMT).

Poliția națională, în stare de alertă, anunțase vineri că și-a sporit numărul patrulelor.

În iunie, serviciile de securitate finlandeze (Supo) au crescut cu un grad nivelul de alertă teroristă , anunțînd că au reperat o activitate a grupării Statul Islamic, care ar putea viza Finlanda. Riscul, considerat pînă atunci "scăzut", este de acum "ridicat", adică al doilea nivel la o scară de patru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?