Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost lansat un nou sector de "Supraveghere de Vecinătate"

19 aug. 2017,, 17:27   Societate
3221 1

Un nou sector de "Supraveghere de Vecinătate" a fost lansat în comuna Geamăna, din raionul Anenii Noi.

La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pînzari, șeful Direcției generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian, primarul localității, președintele Asociației Obștești Eco-Rezeni și inițiatorul acestui proiect, Sergiu Gurău, conducători ai IP teritoriale, președinți de raioane din toată țara, lideri și membri ai sectoarelor de Supraveghere de Vecinătate constituite, reprezentanți APL, veterani și locuitori ai comunei.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului, de la inaugurarea primului sector pînă în prezent, acțiunile care sînt întreprinse de poliție, APL și membrii sectoarelor, care au reconfirmat că parteneriatul între Poliţie şi cetăţeni, permite nu doar cunoaşterea problemelor cu care se confruntă comunitatea, dar identifică metode se soluţionare a acestora, creînd prin efort comun un mediu mai sigur.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a mulțumit celor implicați în acest proces de implementare a proiectului, în special inițiatorului, Sergiu Gurău, cel care a venit cu propunerea de a aduce în societatea noastră o practică din statele europene.

Totodată, ministrul a menționat despre importanța implicării cetățenilor în problemele din comunitate, sprijinul lor fiind un catalizator și pentru angajații MAI.

"Supraveghere de Vecinătate" este proiectul care spune nu indiferenței. Este foarte important să luptăm cu indiferența, cea care provoacă dese ori incidente neplăcute în societatea noastră. Mobilizarea poliției împreună cu societatea civilă și Administrația publică locală în astfel de acțiuni, implicarea în viața comunității, ne va ajuta să soluționăm mai ușor problemele cu care se confruntă cetățenii noștri", a spus ministrul în discursul său.

Toți cei implicați în gestionarea și dezvoltarea acestui proiect, atît angajații poliției cît și cei ai Administrațiilor publice locale au primit diplome și mențiuni, iar după instalarea panoului informativ al sectorului a avut loc prezentarea unui program din cadrul campaniei IGP, "Împreună pentru siguranța ta", unde au participat: Orchestra model DTC, angajații Batalionului Scorpion al DTC, plutonul de Cavalerie al INP și Centrul chinologic al INI.

De la lansarea proiectului "Supraveghere de Vecinătate" şi pînă în prezent, pe teritoriul ţării, au fost instituite și funcţionează cu succes 2.237 de sectoare, iar datorită responsabilității membrilor de sector au fost prevenite diverse infracțiuni.

Proiectul "Supraveghere de Vecinătate" este o acţiune comună în care se implică actorii comunitari: vecinii, Poliţia și administraţia publică locală, iar statele care au deja acest proiect și de la care am luat această practică, sînt: Estonia, Suedia și SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?