X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM a încheiat contracte cu două companii americane de lobby

19 aug. 2017,, 11:01   Politică
4023 5

Partidul Democrat din Moldova a încheiat contracte cu două companii de lobby in Statele Unite: Cornerstone Government Affairs și Podesta Group.

Pentru serviciile acestor companii, care se vor ocupa de organizarea întîlnirilor la nivel înalt în SUA și progresarea politicii partidului, PDM va plăti în jur de 480 de mii de dolari americani.

Cornerstone Government Affairs lucrează cu companii mari ca Johnson&Johnson, Microsoft, Nike, Pfizer și alții.

Contractele cu ambele companii au fost semnate de Constantin Botnari, secretar general al PDM, scrie newsmaker.md.

Cu Podesta Group, democrații au mai colaborat și anterior, contractul precedent a expirat pe 21 iuni 2017. Serviciile Podesta Group i-au costat atunci pe democrați circa 600 de mii de dolari.


Noul contract cu Podesta Group este pentru șase luni și va fi valabil pînă în 21 martie, 2018.

Democrații trebuie de asemenea să compenseze lobbyștilor cheltuielile administrative, să le plătească zborurile în clasa business, traiul în hotele de cinci stele, precum și să acopere cheltuielile pentru publicitate și design.

Ambele companii se vor ocupa de stabilirea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite, de comunicarea cu publicul țintă, inclusiv cu Congresul SUA, autoritățile executive, politicienii și organizațiile neguvernamentale.

De interesele democraților deja se ocupă oficiul european al companiei americane Burson-Marsteller, a scris anterior News Maker. Clienți ale acestei companii au fost deja guvernele Federației Ruse și Romîniei, partidul ucrainean "Partidul Regiunilor" de pe timpurile lui Victor Ianukovich și dictatorul argentinian Jorge Videla, care mai tîrziu a fost judecat pentru crime împotriva umanității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?