Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O tînără din Australia a scăpat cu viaţă după trei atentate mari

19 aug. 2017,, 01:00   Externe
3105 0

Julia Monaco, o tînără din Melbourne, se poate considera o norocoasă. A fost martoră la trei atentate în acest an şi a reuşit să trişeze moartea. Ultima dată s-a întîmplat la Barcelona, scrie Daily Mail.


Australianca de 26 de ani se afla la cumpărături într-un mall atunci cînd o furgonetă de culoare albă a dezlănţuit teroarea, joi după-amiază, pe bulevardul Las Ramblas, cea mai populară arteră comercială a Barcelonei, scrie publicaţia britanică.

A fost norocoasă pentru a treia oară la „tombola“ destinului, remarcă Daily Mail, precizînd că a supravieţuit în urma a trei atentate în decursul celor trei luni de cînd călătoreşte prin Europa. În iunie, ea s-a aflat în metrou la Londra atunci cînd terorişti islamişti au intrat cu o maşină în pietoni pe London Bridge.

Cîteva zile mai tîrziu, se afla în apropierea Catedralei Notre Dame cînd un poliţist a fost înjunghiat în aceeaşi zonă. În momentul atentatului de pe Las Ramblas, uşile centrului comercial au fost blocate. Tînăra a povestit cum trecătorii s-au năpustit în geamuri, lovind înspăimîntaţi cu pumnii şi picioarele, pentru a fi lăsaţi înăuntru.


„Într-o fracţiune de secundă, totul s-a schimbat şi toată lumea a intrat în panică, alergau ca să-şi salveze viaţa, plîngînd şi ţipînd“, şi-a amintit ea. Cu toate acestea, tînăra spune că vrea să-şi continue călătoria prin Europa. „Nu simt că vreau să plec acasă.

Simt că vreau să rămîn aici şi nu îi voi lăsa pe ei, oricine ar fi, să cîştige“, a declarat Julia, citată de Daily Mail. Ultimul bilanţ al atentatului de la Barcelona indică 14 morţi şi 130 de răniţi, dintre care trei români. Potrivit MAE, românii răniţi la Barcelona se află în stare stabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?