Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră de la Sculeni

18 aug. 2017,, 17:11   Societate
2025 0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în borseta unui bărbat, într-un plic, documente româneşti false, pe care intenţiona să le ducă în Anglia, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Documentele au fost găsite asupra unui bărbat de 51 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şofer al unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, ce efectua cursa ocazională Chişinău - Londra.

"În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului, în urma căruia au fost descoperite, în borseta acestuia, într-un plic, un paşaport simplu, o carte de identitate şi un permis de conducere, toate cu însemnele autorităţilor româneşti. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false", se menţionează în documentul de presă.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că plicul i-a fost înmânat în Republica Moldova de un cetăţean român a cărei identitate nu o cunoaşte şi urma să îl ducă în Anglia să îl dea unei persoane necunoscute.

"Bărbatul a mai specificat că nu avea cunoştinţă de conţinutul plicului. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale", se precizează în comunicatul de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?