Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Operațiune de salvare pe plaja (VIDEO)

18 aug. 2017,, 17:00   Societate
2640 0

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor, notează NOI.md.

De această dată, pentru a preveni cazurile de accidentare pe apă, paramedicii le-au oferit oamenilor lecții practice de prim ajutor. Reprezentanții Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare au instruit persoanele de pe plaja lacului „La izvor” din capitală și urmează să le ofere cunoștințe practice altor doritori din spațiile de agrement din țară. Paramedicii SMURD au demonstrat prin intermediul unui manechin manevre de resuscitare și primii pași de acordare a ajutorului unei persoane accidentate pe apă, pînă la intervenția echipei specializate.

Oamenii au avut posibilitatea să pună întrebări și să practice noile metode învățate. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va continua instruirea populației și alte regiuni din țară prin implicarea echipajelor SMURD. Scopul acestor lecții este de a le oferi oamenilor posibilitatea să salveze alte vieți în situații de risc. Conform unui studiu efectuat de Serviciul Situații Excepționale al MAI, majoritatea cazurilor de înec au avut loc în zilele de odihnă, în lacuri neamenajate cu stații de salvare.

De la începutul anului 2017, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 78 de persoane, printre care 12 minori.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?