Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Convorbire telefonică a ministrului de externe rus cu omologul său german

18 aug. 2017,, 19:00   Externe
1666 0

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul său german, Sigmar Gabriel, în cadrul căreia au discutat aspecte legate de criza nord-coreeană, potrivit Ministerului de Externe rus, relatează Reuters.

Germania a promis miercuri că va face tot ce se poate pentru a diminua tensiunea dintre SUA și Coreea de Nord. Dar Berlinul a respins ideea că Germania ar putea fi un mediator semnificativ între Phenian și Washington, după ce a găzduit convorbiri între cele două state în urmă cu un deceniu.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că se opune oricărei ''soluții militare'' față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme.

Phenianul a anunțat săptămîna trecută că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete cu rază medie de acțiune spre teritoriul american Guam, avanpost strategic al forțelor americane în Pacific, va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărîre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?