X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul Finanţelor va opera "ajustări bugetare"

18 aug. 2017,, 15:20   Economie
2398 0

Ministerul Finanţelor va efectua "ajustările" necesare la bugetul pentru anul 2017 în legătură cu reforma Guvernului, care se află în proces de implementare.


Surse din cadrul Ministerului au relatat pentru Infotag că la următoarea şedinţă a Guvernului se planifică aprobarea noilor regulamente ale ministerelor, după care Ministerul Finanţelor, în baza unei decizii de guvern, va opera modificări la buget.

"Acest lucru se va face în limitele fondurilor aprobate anterior, pentru a preveni creşterea cheltuielilor bugetului şi a menţine la acelaşi nivel parametrii deficitului bugetar", a spus interlocutorul agenţiei.

Anterior şeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a declarat că reforma Guvernului, care presupune reducerea personalului ministerelor şi a personalului Guvernului cu aproximativ 30%, va menţine mărimea salariilor la nivelul înregistrat în 2016.

În conformitate cu Memorandumul semnat de Guvern cu FMI pentru o perioadă de trei ani, poate fi redus personalul, însă nu şi salariul funcţionarilor, care se presupune că va rămîne la acelaşi nivel şi în anul 2018. Toate fondurile economisite pentru plata salariilor în structurile guvernamentale vor fi acumulate într-un fond special al Ministerului. Cu ajutorul acestor bani va fi încurajată financiar munca specialiştilor, ceea ce presupune doar creşterea veniturilor, şi nu reducerea acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?