Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a creat un grup de lucru nou

19 aug. 2017,, 11:30   Economie
3510 0

În Moldova a fost creat un grup de lucru pentru coordonarea implementării programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020.

Hotărîrea respectivă a fost semnată de către prim-ministrul Pavel Filip în vederea implementării eficiente a programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020, finanțate de Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Grupul de lucru nominalizat va fi format din reprezentanți ai Cancelariei de Stat, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Finanțelor, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și reprezentanți delegați în calitate de observatori ai Curții de Conturi și Centrului Național Anticorupție.

Acestor autorități li s-a dispus să numească în termen de 15 zile membrii Grupului de lucru și adjuncții lor și să informeze Cancelaria de Stat cu privire la persoanele desemnate. La necesitate, în activitatea Grupului de lucru ar putea fi implicați reprezentanții administrației publice locale, societății civile și experți în domeniu.

Potrivit dispoziției premierului, Grupul de lucru va contribui la asigurarea realizării programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020 în ceea ce privește auditul, controlul, recuperarea fondurilor Uniunii Europene, primite/folosite cu abateri, prin fraude sau corupție, precum și prevenirea și combaterea acestor fenomene.


În plus, Grupul de lucru va participa la examinarea conținutului documentelor de program care formează programele de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020; va examina recomandările și solicitările structurilor de program în vederea asigurării realizării acestora; va veni cu propuneri referitoare la ajustarea bazei normative și instituționale naționale la cerințele programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020 și implementarea acestora în Moldova.

Cancelariei de Stat, în calitate de Autoritate Națională pentru Management, i s-a dispus să asigure gestiunea activității Grupului de lucru, iar Biroului de coordonare a Programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională pe anii 2014-2020 – realizarea lucrărilor administrative.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?