X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

1 milion $ pentru cel mai promiţător startup „Seedstars World”

18 aug. 2017,, 10:18   Business
2225 0

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează la 8 septembrie cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale "Seedstars World" la Chişinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta ţara la "Seedstars Summit" (Elveţia) şi pentru şansa de a cîştiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiţii de capital.

Surse din cadrul ATIC au relatat că "Seedstars World" a călătorit anul acesta în peste 75 de ţări şi a oferit afacerilor aflate la etapa iniţială de finanţare oportunitatea de a cîştiga premii în valoare de pînă la 500 de mii de dolari, dar şi posibilitatea de a se conecta la reţeaua de investitori şi mentori din întreaga lume.

Pentru înregistrare în calitate de concurenţi ai "Seedstars Chişinău" sînt eligibile startupurile cu o activitate de pînă la 2 ani, care au atras finanţări în valoare de cel mult 500 de mii de dolari şi care au deja un produs viabil.

Directorul executiv ATIC, Ana Chiriţa, a spus că la Chişinău este deja a doua colaborare cu "Seedstars World", după ce prima a demonstrat eficacitatea de a face parte dintr-o reţea internaţională.

„Anul trecut au concurat 10 startupuri, anul acesta sperăm să fie mai multe. Aşteptăm startupuri dornice să se poziţioneze pe piaţa internaţională, să contribuie la promovarea Moldovei prin parteneriate dintre mediul privat, comunitatea donatorilor şi Guvern", a explicat Ana Chiriţa.

Startupurile interesate să participe sînt invitate să se înregistreze pe pagina evenimentului (seedstarsworld.com/event/seedstars-chisinau-2017) pînă la 1 septembrie.

Ediţia a doua a "Seedstars Chişinău" va avea loc cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Guvernului Suediei în cadrul Proiectului "Dezvoltarea Centrului de Excelenţă în Domeniul TIC Tekwill".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?