Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pirkka Tapiola: Relaţiile de cooperare RM-UE se vor aprofunda

17 aug. 2017,, 16:31   Politică
3421 1

Relaţiile de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor continua să se aprofundeze. O astfel de opinie a exprimat şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul unei întrevederi prilejuite de încheierea misiunii sale diplomatice în RM, cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc.


Surse din cadrul Ministerului au relatat că oficialii au făcut un schimb de opinii privind progresele înregistrate conform obiectivelor planului de acţiuni al Acordului de asociere RM-UE, în special aspectele comercial-economice dintre Moldova şi ţările europene, menţionînd creşterea semnificativă a exportului şi importului pe toate poziţiile. De asemenea, rezultate esenţiale au fost obţinute şi în alte domenii importante, precum sectorul energetic, transport, industrie, antreprenorial, societăţii informaţionale.

Vicepremierul Octavian Calmîc a exprimat speranţa ca în septembrie va demara proiectul "Comunicare si sporirea vizibilităţii DCFTA" şi proiectul "Suport pentru infrastructura calităţii".

"Mizăm pe susţinerea Delegaţiei Uniunii Europene pentru implementarea Acordului de facilitare a comerţului şi continuarea cooperării economice între Republica Moldova şi Uniunea Europeană", a menţionat Octavian Calmîc.

De asemenea, oficialii au discutat despre oportunitatea desfăşurării la Chişinău a Şedinţei Comitetului de asociere RM-UE în configuraţia comerţ, care va avea loc la 18 octombrie. De asemenea, pînă la sfîrşitul anului vor fi organizate subcomitete de cooperare cu UE pe dimensiunea DCFTA, în domeniul vamal, proprietate intelectuală, comerţ şi dezvoltare durabilă. Iar în perioada 6-7 noiembrie comisarul european Cecilia Malmstrom va efectua o vizită de lucru la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?