X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Vacanță la Marea Neagră: Prețuri la cazare pe litoral

17 aug. 2017,, 19:00   Externe
7960 0

O mulțime de orașe și sate stațiuni balneare de pe litoralul Marii Negre vor fi convenabile atît pentru iubitorii odihnei active, cît și pentru acei care preferă o vacanță estivală echilibrată.

Să vă povestim despre toate beneficiile odihnei la Marea Neagră nu are rost, căci aceste locuri și așa sînt iubite de milioane de turiști. Clima blîndă, marea și natura unică fac ca litoralul Marii Negre să fie un loc minunat de odihnă, atît în compania prietenilor, cît și cu familia.

„Segodnea" a selectat cîteva stațiuni interesante de pe litoralul ucrainean al Mării Negre.

Odesa

Odesa e orașul-erou și destinația favorită de pe coasta Marii Negre pentru mulți oameni. Orașul este renumit pentru istoria, frumusețea sa și un simț al umorului deosebit, caracteristic locuitorilor din zonă. Aici e foarte bine dezvoltată infrastructura de stațiune balneară, există multe locuri pentru recreere și divertisment. Dar sînt și cîteva dezavantaje, aici întotdeauna sînt foarte mulți oameni, iar prețurile nu sînt deloc cele mai mici.


Prețul pentru o cameră dublă standard la hotelurile din Odesa - de la 450 pînă la 700 hrivne pe zi, la casele de odihnă mai mici cazarea este un pic mai ieftină. Prețurile pentru închirierea unui apartament cu o cameră în oraș vor începe de la 500 de hrivne pe zi. O noapte într-o pensiune vă va costa 130-150 hrivne.

Zatoka, regiunea Odesa

Zatoka - este unul dintre satele de pe coasta Marii Negre, situat la 60 km de Odesa. Clima de aici este blîndă, plajele confortabile și plane, iar pentru turiști sînt prevăzute diverse tipuri de divertisment. Aici este situată Duna Budaksk, care pe de o parte este scăldată de mare, iar de cealaltă – de liman. O altă atracție a acestor locuri – Cetatea Belgorod-Denstrovsk - fortificație construită în secolele XIII-XV. Pentru turiști la Zatoka oferta de hoteluri și centre de recreere este variată, avînd diferite segmente de preț. Puteți închiria, de asemenea, o casă sau o cameră în sectorul privat.

Costul unei camere duble sau a unei căsuțe fără facilități (acestea sînt situate pe teritoriu) începe de la 350-450 hrivne pe zi, iar camerele cu baie - 700-850 hrivne și mai sus. În așa-numitele „mini-hoteluri" puteți închiria o cameră confortabilă contra sumei de 350-400 hrivne pe zi.

O cameră special pregătită pentru oaspeții într-o casă privată poate fi închiriată cu 80-100 hrivne pe zi (dar comoditățile vor fi pe teritoriu).

Koblevo, regiunea Mykolaiv

Stațiunea balneară Koblevo este cea mai mare de pe coasta Mării Negre, în regiunea Mykolaiv. Aceasta include pensiuni, baze de odihnă, delfinariu, aquaparc și alte locuri pentru divertisment.

Totodată, această localitate este renumită pentru podgoriile sale. În apropiere se află Fabrica de vinuri „Koblevo".

Costul unei camere duble la hotel începe de la 600-700 hrivne, varianta cu o baie pentru mai multe camere este un pic mai ieftină. Închirierea unei căsuțe de lemn de la 100-150 hrivne pe zi, cu facilități - 600-700 hrivne. Să închiriați o cameră într-o casă privată, puteți contra sumei de 150 de hrivne pe zi, iar o parte a casei - cu 1000-1500 hrivne pe zi.

Zaliznyi Port, Regiunea Herson

Zaliznyi Port este satul-stațiune balneară din sudul regiunii Herson. În sezonul estival acest loc prinde viață datorită numărului mare de turiști. Pentru cei sosiți în vacanță pe prima linie de la plaja există o mulțime de case de oaspeți, cabane și hoteluri, precum și întreaga infrastructură a Zaliznyi Port este axată pe turiști. În apropierea satului se află Rezervația Biosferei Mării Negre.

În pensiune o cameră dublă cu facilități poate fi închiriată pentru 250-600 hrivne pe zi, iar la hotel - pentru 600-700 hrivne. Tarifele pentru camerele fără facilități în casele de oaspeți sau în sectorul privat - de la 100 de hrivne pe zi. Un apartament poate fi închiriat aici contra sumei de 300 de hrivne pe zi (într-o clădire a sanatoriului, reutilată într-un bloc cu apartamente).

Skadovsk, Regiunea Herson

Skadovsk este un mic orășel de pe malul Golfului Djarîlgatsk. Această stațiune balneară și climaterică – cu briza marii ușoare și apa caldă a golfului care e în față, nămolul curativ și izvoarele sînt foarte folositoare, mai ales, pentru copii. Cea mai faimoasă atracție a acestui loc este insula nelocuită Giarîlgaci, pe al cărui teritoriu se află parcul natural. Plecînd la „safari", puteți observa viața animalelor sălbatice și pe cea a păsărilor.

În partea de sud a insulei se află plajele de nisip nelocuite din Marea Neagră, iar cel mai important punct de atracție este farul vechi închis, care amintește vag Turnul Eiffel. Și acest lucru nu este accidental, în anul 1902 acesta a fost înălțat în baza proiectelor desenelor lui Aleksandr Eiffel, aduse din Franța.

Costul unei camere duble standard în Skadovsk - de la 480 hrivne. Pe o cameră la pasionat veți plăti 300 hrivne pe zi, iar fără comodități - 100-150 hrivne de persoană. Un apartament cu un dormitor în oraș poate fi închiriat contra sumei de 300-500 hrivne pe zi, iar o cameră - pentru 80-100 hrivne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?