Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Carpov: A venit timpul ca și Krasnoselski să fie inclus pe „o listă a Chișinăului”

17 aug. 2017,, 11:11   Politică
5362 8

Chișinăul trebuie să fie mai hotărît în acțiunile sale față de autoritățile de la Tiraspol și să ia în calcul opțiunea introducerii unor sancțiuni, susține fostul vicepremier pentru Reintegrare Eugen Carpov, citat de NOI.md.

În opinia deputatului, ceea ce încearcă să facă acum Tiraspolul, inclusiv tentativa de privatizare a terenurilor care aparțin agricultorilor din Zona de Securitate, nu poate fi trecută cu vederea.

„Atît timp cît conflictul nu este reglementat, iar teritoriul din stînga Nistrului este recunoscut pe plan internațional de toate statele lumii ca parte constituțională a Republicii Moldova, o privatizare a terenurilor nu trebuie admisă. Din punctul meu de vedere, astăzi Chișinăul ar trebui să fie mai hotărît sau cred că poate și este hotărît. Eu, de exemplu, aș examina și varianta introducerii unor anumite sancțiuni pentru liderii de la Tiraspol în cazul în care ei vor continua să promoveze asemenea proiecte cum ar fi privatizarea pămînturilor, și nu doar celor ale fermierilor moldoveni din satele controlate de Chișinău, dar, în general, a terenurilor din stînga Nistrului”, a comentat Carpov în cadrul unui interviu.

Potrivit lui, Chișinăul este în drept să răspundă cu aceeași monedă administrației de la Tiraspol, în cazul dat să impună liderilor din stînga Nistrului un regim mai strict de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

„Atît timp cît cei de la Tiraspol sînt absolut necooperanți în a reveni la normalitate, atît timp cît și oficialii moldoveni, dar și cei străini sînt impuși de structurile de la Tiraspol să respecte un anumit regim de informare, de a obține permis pentru a intra pe teritoriul din stînga Nistrului, și Chișinăul este în drept să aplice acțiuni de reciprocitate. Eu cred că a venit timpul cînd și domnul Krasnoselski, și alți lideri din stînga Nistrului ar putea fi incluși pe o listă și să nu poată veni decît cu informarea, cu acordul Chișinăului, în condițiile în care noi vom considera că ei ar putea să intre pe malul drept sau, dacă nu, să nu le fie permisă intrarea”, a menționat Eugen Carpov.


Fostul vicepremier a mai remarcat că nu vede deocamdată necesitatea convocării formatului 5+2, „în situația în care este evident că niciun fel de progrese nu pot fi atinse”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?