Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Comerţul ambulant va fi interzis

17 aug. 2017,, 09:43   Capitala
3818 1

Fără produse vîndute pe marginea drumului. Comerţul ambulant va fi interzis pe 46 de străzi și bulevarde din Capitală.

O decizie în acest sens urmează să fie luată de Consiliul Municipal. Excepție vor face iarmaroacele şi manifestaţiile organizate în baza dispoziţiilor emise de primar.

Comercianții spun că decizia nu îi va opri să-și vîndă produsele în stradă.

Una dintre străzile pe care nu vor mai avea acces vînzătorii ambulanţi, este Nicolae Testimiţanu. Aici vin zilnic peste zece comercianţi stradali. Din cauza tarabelor improvizate, trotuarul este practice, inaccesibil.

Comercianţii ambulanţi spun că nu vor să vîndă în pieţe, pentru că trebuie să plătească taxe.


"Ne dă locuri de muncă şi poftim, noi mîine ne ducem. Eu nu-s bucuroasă să stau aici în ploaie, în vînt, în ninsoare, să-mi fac de pîine"

În timp ce unii locuitori ai Capitalei cred că iniţiativa de a interzice comerţul stradal este bună, alţii sar în apărarea vînzătorilor.

"sînt împotrivă, că se strîng toate gazele, gunoaiele nu trebuie să vîndă pe stradă produsele. sînt împotrivă, este magazine specializat, poftim.”

"Dar în cazul cînd e căldura asta, fructele să nu fie stricate, pe căldura asta să nu ne îmbolnăvim"

"Nu mă deranjează, dacă omul vrea să, da înţeleg că e stradă acolo, dar ce la piaţă nu e acolo"

Reprezentanții Primăriei promit să facă tot ce este nevoie ca prevederile documentului să fie respectate.

"Acest proiect de decizie defapt este o consecință, o executare a legii. Chiar și într-o familie sînt niște reguli. Așa și în Chișinău au fost stabilite niște reguli. Reieșind din istoricul care este și din situația creată, din doleanțele cetățenilor", a spus șeful Direcției Comerț, Primăria Chișinău, Marcel Zambițchi.

Noul proiect dictează şi modul prin care comercianții pot să-și desfășoare activitatea în apropierea edificiilor publice, şcolilor şi grădiniţelor, monumentelor, dar și în zonele de agrement.

Documentul mai prevede interzicerea comercializarii băuturilor alcoolice în apropierea spitalelor, instituţiilor de învăţămînt şi a lăcaşurilor de cult.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?