X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon îndeamnă populația să sărbătoarească eliberarea Moldovei de fascism

17 aug. 2017,, 09:21   Politică
6679 28

Cu prilejul aniversării a 73-a de la eliberarea ţării de sub ocupaţia fascistă, sub egida Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vor avea loc mai multe evenimente festive.

Șeful statului a scris pe pagina sa de facebook că "24 august este o dată semnificativă în istoria Moldovei. Această zi simbolizează eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia fascistă".

El a menţionat că la ora 10.00 la Complexul Memorial "Capul de pod Şerpeni", va avea loc ceremonia de depunere de flori la Focul Veşnic. Va fi deschisă o bucătărie în care va fi preparat tradiţionalul terci soldăţesc.

La ora19.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert festiv. Pe scenă vor evolua Orchestra Prezidenţială, corul Arhieresc de la Mănăstirea Curchi şi artistulul emerit al Rusiei, Grigori Leps.

"Îi invitam pe toţi, indiferent de viziunile şi preferinţele politice, cărora le este scumpă memoria eroilor căzuţi pentru eliberarea Moldovei, să participe la acţiunile cu prilejul acestei zile", a scris Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?