Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Primarul de Orhei, la un pas de a fi chemat în instanță, pentru calomnie

17 aug. 2017,, 08:40   Politică
7378 4

Ilan Șor riscă de fie acuzat de calomnie de către directorul executiv al Congresului Autorităților Locale (CALM), Viorel Furdui.

Declarațiile lui Șor au stîrnit o reacție dură din partea șefului CALM după ce el a acuzat conducerea organizației de majorarea salariilor sale din contul cotizațiilor autorităților locale. Viorel Furdui și-a comunicat decizia de a apela la instanța de judecată pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

Acuzațiile lui Ilan Șor privind „rea-credința” a Congresului a provocat o reacție dură din partea lui Viorel Furdui. „Poate nu ar trebui să reacționez din simțul creștinesc de jale și compasiune pentru acest om (Șor – nota red.), care se află într-o situație extrem de gravă.... Însă acesta deja devine pe cît de jalnic, pe atît de ridicol. O persoană lipsită total de credibilitate, după ce a fost prinsă cu minciuna, fiind demonstrat punctual că toate declarațiile și așa-zisele motive de a părăsi CALM au fost doar simple calomnii și minciuni, pe care a fost impus să le dea, în loc să se ascundă de rușine cît mai departe, acest domn, mai încearcă să ne sperie cu procuratura!!!! Pentru informare: CALM în fiecare an prezintă rapoarte consiliului său de administrare. În plus, CALM sistematic este auditat de cele mai cunoscute companii din lume”, a menționat Viorel Furdui.


Directorul executiv al CALM l-a amenințat pe primarul de Orhei că va apela la instanța de judecată. „În fiecare an CALM primește mențiuni de mulțumire de la organele statului în calitate de plătitor onest și responsabil al impozitelor și taxelor de stat. În primul rînd, trebuie să răspundeți (se adresează lui Șor – nota red.) pentru fiecare declarație mincinoasă și calomnioasă pe care ați prezentat-o în numele propriu în privința CALM și a mea personală. Și o să răspundeți, inclusiv în instanța de judecata. În al doilea rînd, mai bine să explicați sursele de venit cu care finanțați activitățile populiste”, s-a adresat primarului de Orhei Viorel Furdui.

De menționat că pe 11 august Consiliul Municipal Orhei a adoptat decizia de a denunța acordul cu CALM, din cauza activităţii „ineficiente şi neprofesioniste a organizaţiei”. Administrația orașului Orhei a acuzat organizația de partizanat politic, iar primarul de Orhei a acuzat Congresul de promovarea unei politici financiare netransparente din contul cotizațiilor autorităților locale.

Reamintim că pe 22 iunie Ilan Șor a fost condamnat de Judecătoria sectorului Buiucani la 7,5 ani de privațiune de libertate pentru sustragerea din Banca de Economii a mijloacelor bănești în valoare de 5,2 miliarde de lei. Hotărîrea va intra în vigoare după ce sentința finală va fi pronunțată de Curtea de Apel și, în caz de necesitate, de Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?