Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pentru ce au venit la noi voluntarii din Corpul Păcii

16 aug. 2017,, 18:20   Societate
3508 0

52 de voluntari noi ai Corpului Păcii au depus miercuri, 16 iunie, jurămîntul.

Voluntarii au sosit în Republica Moldova pe 7 iunie curent şi au absolvit un program de instruire intensivă pentru a activa timp de doi ani în calitate de profesori de limba engleză şi educaţie pentru sănătate, precum și consultanți în dezvoltarea comunitară și organizațională. Adițional, voluntarii au început studierea limbilor română şi rusă, transmite IPN.

Astăzi, cei 52 de voluntari au promis să slujească alături de oamenii Moldovei şi să împărtășească cu aceștia cultura „cu creativitate, sensibilitate culturală şi respect”. „Voi face față provocărilor cu răbdare, smerenie și hotărîre. Voi urma misiunea de promovare a păcii și prieteniei în lume pe tot parcursul serviciului și în continuare. Cu moștenirea valorilor Corpului Păcii şi în spiritul trecutului, prezentului și viitorului familiei Corpului Păcii- eu sînt un voluntar al Corpului Păcii” – au jurat voluntarii.

Voluntarii vor locui și activa în cinci regiuni ale țării, precum Bălți, Ialoveni sau Cahul. De asemenea, voluntarii vor fi cazați în familiile din localitățile în care au fost repartizați. Partenerii locali vor ajuta voluntarii să se adapteze la particularitățile vieții din Republica Moldova.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Petit, le-a spus voluntarilor că nu le va fi ușor și că schimbarea pe care o aduc ei în societate ar putea fi lentă, dar i-a încurajat să nu renunțe. Pentru că va merita. „Viitorul acestei țări depinde de oportunitățile pe care le oferim tinerilor pentru a avea succes. Atît sistemul educațional, cît și centrele regionale și organizațiile din comunitate, au nevoie de voluntari pentru a aduce noi perspective de dezvoltare a tinerilor. Pentru majoritatea profesorilor și tinerilor impactul pe care îl veți avea asupra tinerilor se va menține întreaga viață”, a spus James D. Petit.

Directorul Corpului Păcii al SUA în Moldova, Tracey Hebert-Seck, a mulțumit partenerilor locali pentru posibilitatea de a colabora, dar și voluntarilor pentru dedicație și dorință de a schimba prin aportul lor comunitățile din Republica Moldova. Ea a amintit voluntarilor despre privilegiul de a face parte din comunitatea moldavă. „Este momentul în care trebuie să arătați că sînteți cei mai buni în a oferi suport comunităților și oamenilor din Moldova”, a spus Tracey Hebert-Seck.

Actualmente în Republica Moldova își fac serviciul 49 de voluntari ai Corpului Păcii, activînd în patru programe: Dezvoltarea antreprenorialului mic, Dezvoltarea comunitară şi organizațională, Predarea limbii engleze şi Educaţia pentru sănătate.

Corpul Păcii a fost înființat la 1 martie 1961. Astăzi 9 095 de voluntari lucrează în comunitățile locale în 75 de ţări ale lumii. Serviciul în cadrul Corpului Păcii este un angajament de 27 de luni şi misiunea Agenției este de a promova pacea, prietenia şi buna înţelegere între poporul american şi alte popoare ale lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?