X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia speră că Iranul nu va renunța la acordul nuclear

16 aug. 2017,, 23:00   Externe
2064 3

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov și-a exprimat miercuri speranța că Iranul nu va renunța la acordul încheiat în 2015 cu marile puteri pentru diminuarea activității nucleare în schimbul ridicării unei mari părți a sancțiunilor, relatează Reuters.

Președintele iranian Hassan Rouhani a afirmat în această săptămînă că Iranul ar putea renunța la acordul nuclear 'în cîteva ore' dacă SUA impun alte noi sancțiuni.

Lavrov a afirmat de asemenea că speră că SUA nu își vor încălca obligațiile asumate în baza acordului nuclear cu Iranul.

'Cred că sancțiunile unilaterale ... sînt acțiuni iresponsabile care pot afecta și submina echilibrul obținut', a spus Lavrov în legătură cu noile restricții impuse recent Iranului de Washington.

La jumătatea lunii iulie administrația americană a impus noi sancțiuni juridice și financiare țintite împotriva persoanelor fizice și juridice iraniene avînd legătură cu programul nuclear, interzis printr-o rezoluție a ONU, și Gardienilor Revoluției.


Apoi, Congresul SUA a adoptat la finalul lunii iulie sancțiuni împotriva Iranului, acuzat că-și dezvoltă programul balistic, că încalcă drepturile omului și că susține grupări calificate drept teroriste de către Washington, cum este cazul Hezbollahului libanez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?