X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mediul de afaceri se confruntă cu birocrația, care generează corupția

16 aug. 2017,, 16:01   Business
3129 0

Reprezentanții mediului de afaceri, prezenți în cadrul unor discuții publice, au spus că businessul se confruntă cu birocrația, care generează corupția, notează NOI.md cu referire la un comunicat al IDIS Viitorul.

Capacitățile administrative slabe, birocratizarea excesivă, neintegrarea sistemelor informaţionale ale diferitor instituţii sau interacţiunea insuficientă dintre diferite instituţii implicate în prestarea serviciilor publice, duc la o calitate nesatisfăcătoare a serviciilor respective, iar uneori generează corupție și costuri suplimentare exprimate în timp și resurse financiare, au constatat participanții la dezbaterea publică ”Cum poate Ghișeul Unic contribui la diminuarea corupției”.

O soluție abordată la pentru reducerea corupției este ghișeul unic funcțional unde agentul economic se poate adresa şi obţine toate serviciile ce sunt de competenţa autorității publice, precum şi serviciile altor autorităţi. Plus la aceasta, întru reducerea contactelor cu funcționarii publici, comunitatea de afaceri consideră necesar de implementat și dezvoltat instrumentele de e-guvernare în relațiile dintre întreprinzători și autoritățile/instituțiile publice.

În Republica Moldova au fost create mai multe astfel de ”Ghişee Unice” pentru serviciile publice prestate agenţilor economici, majoritatea din ele însă, la nivel central, iar la nivelul local acestea au fost înfiinţate în special cu suportul donatorilor internaţionali. În pofida utilizării pe larg a denumirii de „Ghişeu Unic”, în realitate există abordări dintre cele mai diverse ale implementării modelului și principiului de „Ghişeu Unic” în acordarea serviciilor publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?