X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon, cuvinte de laudă la adresa lui Tapiola

16 aug. 2017,, 12:31   Politică
3250 1

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a fost decorat de către președintele Igor Dodon cu distincția „Ordinul de Onoare”, informează NOI.md.

Distincția i-a fost acordată pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor. Cei doi oficiali au avut astăzi o întrevedere cu prilejul încheierii misiunii lui Tapiola în țara noastră.

„I-am mulțumit diplomatului pentru aportul lui semnificativ la dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al dlui Ambasador. În semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe arena internațională, i-am conferit lui Tapiola distincția Ordinul de Onoare”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai menționat că Pirkka Tapiola este unul dintre ambasadorii care a reușit să excludă geopoliticul din relațiile moldo-europene.

„Anume dumnealui, în anul 2015, a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme, și nu pe lozinci. Mi-am exprimat încrederea că, odată cu numirea noului ambasador, dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua”.


Menționăm că Pirkka Tapiola își încheie mandatul în Republica Moldova, după ce a fost numit în fruntea Delegaţiei UE în Bangkok, Thailanda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?