X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va deschide în Turcia o reprezentanță comercial-economică

16 aug. 2017,, 13:01   Economie
1808 0

O reprezentanță comercial-economică pe lîngă Ambasada Moldovei în Turcia se prevede să se deschidă pînă la finele anului 2017.

Acest fapt a fost discutat în cadrul unei întrevederi a vicepremierului, ministrulu al Economiei și Infrastructurii Moldovei, Octavian Calmîc, cu ambasadorul Turciei în țara noastră, Hulusi Kiliç, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul întrevederii părțile au discutat chestiunile privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale între Moldova și Turcia și posibilitatea dinamizării acestora, inclusiv pe calea implementării unui șir de proiecte bilaterale noi în diverse domenii.

Octavian Calmîc și Hulusi Kiliç au menționat că un impuls considerabil în dezvoltarea și extinderea relațiilor comercial-economice dintre două state îl va asigura deschiderea reprezentanței economice pe lîngă Ambasada Republicii Moldova din Turcia cu reședința la Istanbul. În context, interlocutorii au convenit asupra accelerării dialogului în direcția respectivă pentru inaugurarea reprezentanței pînă la finele anului curent.

Potrivit informației prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează 1251 de întreprinderi cu capital turcesc, investițiile în capitalul social însumînd 384 milioane de lei, Turcia clasîndu-se pe locul 3 după numărul de întreprinderi în țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?