Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Start turului doi de admitere în şcolile profesionale

16 aug. 2017,, 12:11   Societate
2031 0

Peste 3400 de candidaţi sînt aşteptaţi să se înscrie la studii în şcolile profesionale din republică în turul doi al admiterii.

Tinerii sînt invitaţi în perioada 16-25 august să-şi aleagă o meserie care să le aducă satisfacţie şi şanse de angajare în cîmpul muncii, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.

Meseriile care au rămas încă neacoperite sînt cele din domeniul agriculturii și construcțiilor, în special în școlile profesionale din raioane. Există încă locuri disponibile pentru meserii predate prin sistem dual, adică atunci cînd 30% se studiază la școală, iar 70% la întreprindere.

Ca și în alți ani, bucătarii, chelnerii, cusătorii, dar și electricienii, lăcătușii sînt în topul preferințelor. Multe dintre aceste meserii, în special în școlile profesionale din capitală, au fost acoperite în totalitate în turul întîi de admitere.

Turul întîi al admiterii în învățămîntul profesional tehnic s-a desfășurat în perioada 17 iulie-12 august. În total, în această perioadă planul de admitere pentru școlile profesionale a fost realizat în proporție de circa 50%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?