Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

UE nu va aborda imediat problema perioadei de tranziție

15 aug. 2017,, 19:32   Externe
2160 0

UE va aborda problema noii sale relații cu Marea Britanie numai după ce avansează asupra priorităților din cadrul negocierilor stabilite de cele două părți, a reamintit marți Comisia Europeană, ca răspuns la dorința Londrei de a negocia o "uniune vamală temporară" după Brexit, relatează AFP.

"Noi luăm notă de cererea Regatului Unit pentru o perioadă de punere în aplicare și preferința sa în ceea ce privește relația viitoare, dar nu vom aborda (aceste probleme) decît după ce vom fi făcut suficiente progrese privind condițiile unei retrageri ordonate", a declarat un purtător de cuvînt al Comisiei Europene, responsabilă pentru negocieri în numele celor 27 de state ale UE rămase.

Comisia reafirmă astfel poziția adoptată de statele membre, care au stabilit trei teme prioritare: soarta cetățenilor UE din Marea Britanie după părăsirea UE, factura de ieșire și problema frontierei dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

Pe Twitter, negociatorul-șef al Uniunii Michel Barnier a reamintit de asemenea una dintre regulile de bază fixate de cei 27.

"Cu cît mai repede Regatul Unit și UE 27 sînt de acord asupra cetățenilor, soldului contului și Irlandei, cu atît mai bine putem discuta despre vămi și relația viitoare", a rezumat în limba engleză Barnier pe rețeaua socială.


Guvernul britanic a declarat marți că dorește să obțină "o perioadă de tranziție" cu UE în cursul căreia țara și-ar păstra "o legătură strînsă' cu uniunea vamală europeană, potrivit unui comunicat al ministerului responsabil de Brexit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?