X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Circa 120 mii de țigarete depistate în podeaua dublă a unei remorci

15 aug. 2017,, 15:01   Societate
1678 0

O schemă de transportare ilegală a produselor de tutungerie în proporții mari, din Ucraina în România, a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră, notează NOI.md.

120 de mii de țigarete de contrabandă au fost reținute în urma aplicării acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere pe segmentul din responsabilitatea Direcției regionale SUD.

Partida impunătoare de tigări de contrabandă a fost depistată pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere a frontierei ”Giurgiulești-Galați”, într-un autocamion aflat în circulație internațională, care, conform documentelor prezentate, transporta țevi de metal. În timpul verificării fizice a camionului, într-un locaș special amenajat în podeaua dublă a remorcii, echipa mixtă a depistat 6000 de pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciz ucrainean.

Șoferul, un cetățean ucrainean de 46 de ani, a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, fiind angajat legal în calitate de șofer la firma de transport pe care o deservește și urma să transporte țevile în Bulgaria.

Din cercetările preliminare s-a constatat că țigările au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal, și urmau să ajungă pe teritoriul României, R.Moldova servind ca țară de tranzit.


La fel, conform informațiilor și probelor acumulate, în schema infracțională sînt implicați cetățeni ucraineni, care, timp de o lună, au fost documentați, fiind stabilit rolul fiecăruia.

Toate materialele probatorii împreună cu unitatea de transport, țigările valorificate la o sumă de peste 100 de mii de lei au fost transmise angajaților Serviciului Vamal care au preluat examinarea cazului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?