X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon atenționează: Vom fi nevoiți să demolăm această guvernare (VIDEO)

14 aug. 2017,, 13:22   Politică
9554 21

Președintele Igor Dodon susține că va recurge la acțiuni drastice în cazul în care guvernarea va antrena Republica Moldova în jocuri geopolitice, comunică NOI.md.

Declarația a fost făcută de demnitar astăzi, în urma inspectării poligonului militar de la Bulboaca. Deși a precizat că nu a sesizat anumite lucrări dubioase de ordin militar la această bază militară, Dodon a atenționat că va monitoriza îndeaproape situația, pentru a nu admite „destabilizarea situației”.

„Nu am depistat anumite lucrări de ordin militar dubioase care ar putea duce la destabilizarea situației în Zona de Securitate sau implicarea unor forțe armate din afara țării, așa cum s-a speculat în presă pe parcursul ultimelor zile. Le-am amintit ofițerilor de rang înalt că Moldova nu trebuie să participe la acțiuni militare: nici în Est, nici în Vest, și nu vom face parte din niciun bloc militar, fie NATO sau altul. Sîntem o țară neutră”, a declarat șeful statului.

El s-a arătat sigur că Chișinăul ”nu intenționează să atace pe nimeni”, dar în cazul în care vor fi semnale că se pregătește ceva, va interveni. „Dacă Guvernul de la Chișinău, ghidat de unele forțe din afara țării, va încerca să se implice într-un conflict regional, atunci, în calitate de președinte, împreună cu poporul, vom fi nevoiți să demolăm această guvernare prin toate căile, pentru a asigura pacea în Moldova”, a adăugat Dodon.

Demnitarul a mai anunțat că va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate pînă la sfîrșitul lunii august, pentru a examina posibilele riscuri de securitate. În următoarele săptămîni, Dodon își propune să inspecteze toate obiectivele militare din țară.


„Noi nu vrem război, nu vrem să jucăm în jocuri geopolitice. Vrem liniște și pace în Moldova”, a concluzionat el.

Menționăm că această problemă a ajuns în atenția președintelui după ce presa rusă a semnalat că modernizarea infrastructurii poligonului de la Bulboaca ar avea loc sub egida NATO și că ar afecta neutralitatea statului. Ministerul Apărării a dezmințit însă această informație.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?