Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Elveția a declarat conflictul de pe Nistru o prioritate a președinției sale în OSCE

22 iun. 2013,, 10:52   Externe
3087 0
Foto: golos.ua
Soluționarea conflictului moldo-transnistrean va fi una dintre prioritățile președinției elvețiene a OSCE în 2014. După cum relatează agenția de presă REGNUM cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, acest lucru a fost afirmat la o întîlnire a ministrului moldovean de Externe, Natalia Gherman, cu Ambasadorul Elveției în Republica Moldova cu sediul la Kiev Christian Shenenberger.

Părțile au discutat despre perspectivele de cooperare în contextul trecerii prin rotație a președinției OSCE la Elveția. Shenenberger a salutat, de asemenea, formarea unui nou guvern în Republica Moldova, condus de prim-ministrul Iurie Leancă. Potrivit diplomatului elvețian, țara sa va sprijini noul guvern de la Chișinău în eforturile sale de modernizare a țării. În acest context, guvernul elvețian a decis să dubleze ajutorul pentru Republica Moldova în următorii 4 ani.

Amintim că la moment președinția OSCE este deținută de Ucraina, care a declarat conflictul de pe Nistru drept prioritate a președinției sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?