X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon, în inspecţie la poligonul militar de la Bulboaca

14 aug. 2017,, 08:42   Politică
5219 3

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar urma să meargă astăzi, 14 august, într-o vizită de inspectare pe poligonul militar de la Bulboaca, pe fundalul informaţiilor vehiculate în ultimul timp, precum că baza militară ar urma să fie modernizată cu ajutorul SUA.

Despre aceasta a anunţat zilele trecute Igor Dodon pe pagina sa de facebook, însă serviciul de presă al Preşedinţiei nu a confirmat încă deplasarea şefului statului la Anenii Noi, transmite IPN.

„În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Să nu uităm că sîntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”, a scris Igor Dodon pe facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, recent locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc şi ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, au efectuat o vizită la baza militară de instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta privind procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul unui program finanţat de Guvernul SUA, de peste un milion şi jumătate de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?