Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Japonia a desfășurat interceptori de rachetă după amenințările Phenianului

13 aug. 2017,, 00:00   Externe
2453 0

Japonia a amplasat, sîmbătă, 12 august, baterii de interceptori de rachetă de-a lungul traiectoriei pe care o vor urma rachetele balistice nord-coreene în cazul în care Phenianul își pune în practică amenințarea de a lansa patru rachete spre Guam, teritoriu american în Oceanul Pacific, informează Agerpres.

Sisteme defensive antirachetă sol-aer au fost desfășurate în patru prefecturi din vestul Japoniei, după ce Coreea de Nord a anunțat că „examinează în mod serios” să lanseze simultan rachete balistice cu rază intermediară de acțiune asupra Guam.

Interceptorii de rachetă Patriot de tip PAC-3 au fost desfășurați în prefecturile Shimane, Hiroshima și Kochi, care vor fi survolate — potrivit Coreii de Nord — de rachetele Phenianului, precum și în prefectura Ehime, situată între Hiroshima și Kochi, regiuni în care în mod normal nu sunt desfășurați interceptori de rachetă.


Premierul nipon Shinzo Abe le-a declarat jurnaliștilor din prefectura Yamaguchi că executivul „va face totul” pentru a proteja viețile și proprietățile cetățenilor niponi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?