Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dosarul fiului ex-preşedintelui va fi examinat în octombrie

12 aug. 2017,, 12:15   Politică
4832 3

Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a planificat şedinţa judecăţii pentru data de 17 octombrie, la care va fi iniţiată examinarea dosarului ex-deputatului în parlament Chiril Lucinschi pentru presupusa participare la fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Judecata a respins demersul avocaţilor, care solicitau încetarea cauzei penale împotriva fostului deputat, comunică IPN.

Avocatul ex-deputatului şi fiului fostului preşedinte, Corina Stratan, a spus că apărarea a solicitat, de asemenea, apelarea prin intermediul Ministerului Justiţiei la organele de ordine şi drept din Liechtenstein în scopul prelevării unor mostre, care ar putea susţine poziţia apărării. Şi această solicitare a fost respinsă de judecată.

“Noi considerăm că această decizie este nefondată. Noi am adresat interpelare pentru a apela la organele justiţiei din Liechtenstein şi în faza initială a urmăririi penale, care, de asemenea, a fost respinsă. Numai judecata avea competenţa necesară, care permite de a interveni în situaţie pentru realizarea dreptului la apărare”, a declarat Corina Stratan.


Procuratura Anticorupţie pe 1 august a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul penal privind acuzarea fostului deputat Chiril Lucinschi, reţinut cu două luni în urmă. Potrivit spuselor organelor de drept, informaţia acumulată indică suspiciunile fondate faţă de fostul deputat, care în comun cu trei persoane interpuse a admis spălarea banilor în proporţii deosebit de mari. Această infracţiune prevede pentru persoanele recunsocute culpabile de judecată pedeapsă pînă la 10 ani privaţiune de libertate.

În afară de aceasta, fostului deputat i se incriminează încălcarea regimului juridic privind declararea bunurilor din motivul că în declaraţia de bunuri el n-a indicat că este proprietar al unor societăţi comerciale, despre care se presupune că sînt implicate în contravenţii bancare, precum şi pentru faptul că n-a declarat despre sumele încasate de bani pe conturile lor, care au fost utilizate în scopuri personale pentru a plăti studiile copiilor săi peste hotare. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?