Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CCa transmis Procuraturii materialele auditului Combinatului Cricova

11 aug. 2017,, 16:10   Societate
2235 0

Materialele auditului Combinatului Cricova efectuat de către specialiștii de la Curtea de Conturi au fost transmise Procuraturii Generale pentru informare și examinarea legalității vînzării activelor pe termen lung ale Întreprinderii (11 unități).

În raportul de audit al Întreprinderii de Stat, publicat vineri în Monitorul oficial, se menționează că Procuratura Generală urmează să dea o apreciere juridică unui șir de acțiuni ale managerilor Combinatului. Printre acestea se numără transmiterea dreptului de proprietate asupra mărcii Cricova unei persoane fizice din altă țară; construcția unui restaurant în orașul subteran; alocarea unui împrumut de către Centrul de business și turism Cricova-Vin unui agent economic.

În raport se indică că administrația Combinatului nu a asigurat evidența adecvată a costurilor serviciilor prestate și formarea prețurilor la ele; Întreprinderea nu are o metodologie rezonabilă de formare a prețurilor.

„Activității Combinatului îi este specifică indisciplina financiară, care se manifestă prin formarea, creșterea și menținerea creanțelor semnificative“, se menționează în raportul Curții de Conturi.

Raportul este destinat președintelui Republicii Moldova și Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, precum și Comisiei agricultură și industria alimentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?