Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dispozitiv revoluționar în lumea medicinei

13 aug. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
2909 0

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au inventat un nanocip care poate vindeca orice rană printr-o singură atingere. Dispozitiv revoluționar poate dezvolta celule noi în corpul pacientului, acționînd la nivelul pielii.

Potrivit Libertatea.ro, această tehnologie ar putea deschide o serie de noi opțiuni de tratament, precum și noi uși în medicină.

Tehnologia este cunoscută sub numele de Tissue Nanotransfection (THT). Aceasta presupune utilizarea unui cip pe bază de nanotehnologie și plasarea acestuia pe pielea unui pacient. Prin intermediul acestui cip se poate converti o celulă adultă de la un tip la altul, printr-o simplă schimbare a sarcinii electrice. Procedura este neinvazivă.

”Prin utilizarea noii tehnologii de nanocipuri, organele rănite sau compromise pot fi înlocuite”, a explicat Dr Chandan Sen, unul dintre coordonatorii studiului. „Am arătat că pielea este un teren fertil în care putem crește elementele oricărui organ care este în scădere“.

Dispozitivul nu a fost încă testat pe om, dar s-a dovedit a fi un real succes pe șoareci și porci. La un șoarece cu leziuni la picioare, în decurs de o săptămînă, cipul a provocat reapariția vaselor de sînge active, iar în a doua săptămînă piciorul a fost salvat. De asemenea, a ajutat soarecii răniți la creier să se recupereze în urma unui accident vascular cerebral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?