X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

UE va prelungi termenul implementării în Moldova a trei proiecte de asistenţă

11 aug. 2017,, 10:01   Economie
2074 0

Termenele implementării în Moldova a trei proiecte de asistenţă tehnică ale Uniunii Europene pentru acordarea de suport în procesul de creare a zonei de comerț liber aprofundat și cuprinzător (DCFTA) cu UE în valoare totală de 7,5milioane de dolari, se planifică să fie extinse cu doi ani, informează NOI.md.

În acest scop, Guvernul Moldovei a aprobat iniţierea negocierilor şi semnarea amendamentelor respective la Acordul de finanţare dintre Moldova şi Uniunea Europeană la Programul de susţinere a creării DCFTA, semnat pe 6 noiembrie 2014, precum şi la Acordul de finanţare dintre Moldova şi Uniunea Europeană a Programului-cadru de susţinere a acordurilor dintre RM şi UE, semnat pe 23 aprilie 2014.

Modificările vor permite, în particular, prelungirea cu 24 de luni a termenului implementării a trei proiecte de asistenţă tehnică, primul dintre care prevede alocarea pentru ţara noastră a 4 mil. euro pentru sprijinirea dezvoltării infrastructurii calităţii, al doilea – 1,5 mil. euro – pentru susţinerea dezvoltării sectorului energetic, iar al treilea – 2 mil. euro pentru îmbunătăţirea dialogului la implementarea procesului de creare a DCFTA în scopul sporirii informării opiniei publice despre avantajele comerţului cu UE pentru persoanele fizice şi juridice din Moldova.

Proiectele nominalizate sînt orientate spre susţinerea reformelor sectoriale în Moldova, consolidarea potenţialului instituţional, sprijinul creării zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător RM-UE.

Beneficiar al proiectelor este Ministerul Economiei şi Infrastructurii, iar prelungirea termenelor realizării lor cu doi ani este necesară pentru valorificarea tuturor mijloacelor băneşti alocate şi implementarea cu succes a acţiunilor planificate.


Scopul principal al acordurilor menţionate cu UE cu privire la finanţare este susţinerea Moldovei în procesul de reducere a nivelului sărăciei, promovarea dezvoltării durabile şi creşterii economice etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?