Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Donald Trump i-a mulţumit lui Vladimir Putin

11 aug. 2017,, 09:41   Externe
2561 2

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, i-a mulţumit, joi, preşedintelui rus Vladimir Putin pentru decizia de a reduce numărul personalului diplomatic american din Rusia, argumentînd că Washingtonul va avea de plătit mai puţin, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

Într-o conferinţă de presă susţinută la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, preşedintele SUA s-a declarat foarte mulţumit de faptul că numărul personalului diplomatic american de pe teritoriul Rusiei va fi redus.

”Vreau să-i mulţumesc (n.red- lui Putin) pentru că încercăm să reducem cheltuielile, iar în ceea ce mă priveşte, sînt foarte recunoscător că a redus un număr mare de personal. Nu există nici un motiv real pentru ca ei să se întoarcă”, a declarat preşedintele american.

La 30 iulie, Congresul Statelor Unite a adoptat cu o majoritate covîrşitoare noi sancţiuni impuse Rusiei, iar Vladimir Putin a reacţionat, reducînd personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite.

Aceasta a fost prima reacţie a lui Donald Trump pe marginea mişcării lui Putin, însă nu este clar dacă acest comentariu reprezintă o ironie la adresa preşedintelui rus. Cu toate acestea, avem motive să credem că preşedintele american a dorit să-l ironizeze pe Putin deoarece, anterior, Departamentul de Stat al SUA a precizat că decizia reducerii personalului diplomatic al SUA de pe teritoriul Rusiei reprezintă ”un act regretabil şi neoportun”.


În plus, Trump a afirmat că nu a analizat posibilitatea de a-l demite pe procurorul special Robert Mueller, cel care investighează interferenţele ruseşti în campania prezidenţială americană din 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?