Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chirtoacă: Chișinăul riscă să piardă 400 milioane de lei (VIDEO)

21 iun. 2013,, 12:38   Societate
4884 3
Foto : inprofunzime.md
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, se arată indignat vizavi de modificările la Legea privind finanțele publice locale, aprobată recent de deputați în prima lectură. Potrivit edilului, în baza acestor modificări, Chișinăul va trebui să transfere în bugetul de stat 1 miliard 700 milioane de lei, adică 50-60% din bugetul total.

În aceste condiții, primarul capitalei susține că municipiul va avea de suferit la capitolul educație și investiții. ”Vom transfera în total 1 miliard 700 milioane de lei, iar înapoi ne vor întoarce doar 1 miliard pentru educație. Din ăștia 700, 400 sînt luați cu japca, pentru că noi anual transferăm în bugetul de stat doar 300 de milioane de lei. În cazul dat rămînem fără investiții, drumuri, troleibuze, canalizare, reparații și altele. De asemenea, există riscul ca multe școli să nu-și poată acoperi o bună parte din cheltuieli, rămînînd fără clase de profil estetic”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Edilul consideră că prin intermediul acestor modificări se intenționează acoperirea găurilor din bugetul de stat. ”Nu sînt în stare să-și acopere cheltuielile. Nu au capacitate de a acumula bani la buget. Vor să-si acopere găurile la buget pe spatele chișinăuienilor. Este o acțiune ilegală și arogantă față de Chișinău”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Modificările Legii cu privire la finanțele publice locale au fost aprobate de către Parlament pe 13 iunie curent. Potrivit acestora, alocațiile vor fi bazate pe veniturile localităților. Acestea au declanşat un val de nemulţumiri în rîndul liberalilor. La rîndul lor, autoritățile centrale declarau că modificările vor influența pozitiv dezvoltarea localităților, dar și vor atrage investiții.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?