Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Mandat de arest prelungit pentru un fost deputat

10 aug. 2017,, 14:22   Societate
2252 1

Fostul deputat, Iurie Boloboceanu va mai sta încă 30 de zile în arest. Decizia a fost luată astăzi, de către magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Fostul demnitar este învinuit de spionaj şi trădare de patrie.

Bolboceanu Iurie Ion, este acuzat de faptul, că fiind racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, (GRU), ce constituie un serviciu de spionaj străin, în perioada 05 octombrie 2016 – 17 martie 2017, urmărind un scop material, la însărcinarea acestora, a cules, precum și a livrat informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.


În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-au stabilit elemente certe ale acțiunilor unui serviciu străin de spionaj, exprimate prin efectuarea întîlnirilor sistematice și clandestine, aplicarea metodelor și tehnicilor speciale de contrafilaj, utilizarea canalelor securizate și ascunse de legătură, oferirea recompenselor bănești pentru însărcinările efectuate.

Urmărirea penală a fost exercitată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?