X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avocaților lui Șevciuk li s-a blocat accesul la materialele dosarului

10 aug. 2017,, 12:40   Politică
3208 1

Avocaților moldoveni ai fostului președinte al autoproclamatei RMN Evgheni Șevciuk li s-a refuzat accesul la materialele dosarului în care el figurează.

Fostul funcționar, care se ascunde de urmărire penală în Moldova, a postat pe Facebook răspunsul șefului Comitetului de anchetă al autoproclamatei RMN, Veaceslav Bînzari, la solicitarea avocaților de a obține acces la materiale. Din documentul CA rezultă că dosarele penale pe marginea infracțiunilor în care este suspectat fostul președinte au fost unite într-o singură procedură. Dosarul conține datele calificate drept secret de stat, cu parafa „Secret”. Iar potrivit legislației locale, la proces nu se admit avocații statelor străine în dosarele în care sînt vizate chestiuni legate de secretul de stat”.

Șevciuk consideră că președintele CA „caută căi pentru a se acoperi cu secretul de stat, hotărîrea lui fiind una inventată și ilegală”.

El consideră că autoritățile regiunii intenționează să „deruleze urmărirea penală în regim închis, cu avocații transnistreni ținuți sub control, și să organizeze mai tîrziu un proces închis”.

Pe 27 iunie Evgheni Șevciuk a părăsit în taină republica autoproclamată și s-a refugiat în Moldova. El a condus regiunea în perioada anilor 2011-2016. În prezent el este suspectat de sustragerea mijloacelor publice în proporții deosebit de mari. Pe 28 iunie, la solicitarea procurorului RMN, Consiliul Suprem l-a lipsit pe Șevciuk de imunitate. La rîndul său, Șevciuk consideră că el ar fi „comandat” de către șeful holdingului „Sheriff”, Victor Gușan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?