Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria aşteaptă un nou ajutor financiar din partea Rusiei

10 aug. 2017,, 09:12   Societate
3912 1

În următoarele 10 de zile în Transnistria va ajunge următoarea tranşă de ajutor umanitar din Rusia. Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing la Tiraspol şeful guvernului Alexandr Martinov, comentînd rezultatele vizitei sale de lucru la Moscova, pe care a calificat-o ca fiind "destul de pozitivă".

Potrivit agenţiei INFOTAG, prim-ministrul a spus că fondurile vor fi cheltuite pentru suplimentarea lunară a pensiilor pentru a doua jumătate a anului. Martinov afirmă că a avut întrevederi atît în cadrul organelor federale ale Rusiei, cît şi în cadrul Guvernului regiunii Moscova, primind asigurări că Rusia va oferi în continuare asistenţă Transnistriei.

"În adresa reprezentantului special al preşedintelui rus în Transnistria, Dmitri Rogozin, au fost trimise o serie de proiecte pentru continuarea programelor sociale. Printre acestea se numără construcţia de locuinţe sociale, instituţii de menire socială şi de îngrijire a sănătăţii, iluminatul stradal, alimentarea cu apă şi canalizare, în special în zonele rurale", a spus prim-ministrul.

După cum a relatat anterior INFOTAG, Rusia oferă asistenţă financiară pentru plata pensiilor începînd din anul 2008, cînd Vladimir Putin deţinea funcţia de prim-ministru. Prin urmare, în Transnistria suplimentul este numit "pensia lui Putin". În prima jumătate a anului, aceasta a constituit 150 de ruble (10dolari). Judecînd după faptul că în regiune sînt mai mult de 140 de mii de pensionarii, doar pentru pensia lunară statul rus cheltuieşte aproximativ 1,5 mil dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?