Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cetățenii din 80 de țări, inclusiv Moldova, vor avea acces liber în Qatar

9 aug. 2017,, 16:31   Societate
2275 0

Cetățenii din 80 de țări pot de acum înainte să intre fără viză în Qatar, după ce autoritățile emiratului au făcut un anunț în acest sens.


Cetățenii din cele 80 de state care vor să viziteze Qatarul nu mai trebuie să solicite viză în prealabil, ci pot să intre gratuit în această țară. Ei trebuie însă să aibă pașaportul valabil pentru încă minim șase luni, dar și un bilet care să confirme întoarcerea în țara proprie sau continuarea călătoriei, notează libertatea.ro

În funcție de cetățenia vizitatorilor, aceștia vor avea dreptul de a petrece fie un total de 90 de zile în Qatar, cu intrări multiple într-o perioadă de 180 de zile, fie un total de 30 de zile cu intrări multiple, într-o perioadă tot de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii pe încă 30. Republica Moldova face parte din a doua categorie, alături de alte 46 de ţări

Statele din prima categorie

Statele din a doua categorie, din care face parte şi Republica Moldova




Hassan Al Ibrahim, președinte interimar al Autorității pentru turism a Qatarului, a subliniat că, prin faptul că permite intrarea fără viză a cetățenilor din 80 de state, Qatarul devine „cea mai deschisă țară din regiune”. „Suntem încântați să-i invităm pe vizitatori să ne descopere ospitalitatea, moștenirea culturală și comorile naționale”, a adăugat acesta.

În noiembrie 2016, Qatarul a introdus o viză de tranzit gratuită, prin care pasagerii din orice țară aflați în tranzit prin Emirat pentru minim cinci ore pot rămâne până la 96 de ore (cinci zile), iar în mai 2017 Autoritatea pentru turism și QatarAirways au lansat +Qatar, un pachet care cuprinde și o noapte gratis într-un hotel de 5 sau 4 stele la Doha, alături de o viză de tranzit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?