X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cercetătorii au aflat adevăratul motiv al diferențelor dintre femei și bărbați

10 aug. 2017,, 02:33   Externe
1984 0

Creierul bărbaților este diferit de cel al femeilor din punct de vedere al nivelului de irigare cu sînge a anumitor regiuni cerebrale.

Acest fapt influențează și totodată explică trăsăturile comportamentale specifice celor două sexe, dar și riscul de a dezvolta unele afecțiuni, conform celui mai amplu studiu realizat pînă în prezent cu ajutorul tehnicilor de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională, citat luni de Science Daily.

Potrivit raportului publicat recent în "Journal of Alzheimer's Disease" de o echipă de cercetători americani, organul gîndirii este mult mai activ în cazul femeilor în comparație cu cel al bărbaților.

În cadrul cercetării, oameni de știință de la Amen Clinics din Newport Beach, California, au comparat 46.034 de analize imagistice SPECT (tomografie computerizată cu emisiune de fotoni) puse la dispoziție de nouă clinici și au cuantificat diferențele dintre creierele bărbaților și ale femeilor.

"Acesta este un studiu foarte important care ne ajută să înțelegem diferențele în funcție de sex", a declarat autorul principal al studiului, psihiatrul Daniel G. Amen, fondatorul Amen Clinics, Inc. "Deosebirile cuantificabile pe care le-am identificat între bărbați și femei sînt esențiale pentru înțelegerea riscului de a dezvolta tulburări la nivelul creierului, precum boala Alzheimer, în funcție de sex. Utilizarea instrumentelor de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională, precum SPECT, sînt esențiale pentru dezvoltarea pe viitor a unor tratamente pentru afecțiunile cerebrale", a adăugat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?