Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trump ar primi zilnic un fișier cu știrile pozitive despre el

9 aug. 2017,, 19:30   Externe
2533 0

Donald Trump primește un fișier cu știrile pozitive care apar despre el, iar cîteodată și cu fotografiile în care „pare puternic”, relatează Businessinsider.com. Mai precis, într-o zi în care nu există știri pozitive, echipa caută fotografii care să-l surprindă pe președintele american într-o ipostază pozitivă.


Fișierul este numit „Documentul propagandă” de mai mulți angajați ai Casei Albe și este pregătit de echipa de comunicare. Angajații caută zilnic știri pozitive despre președinția miliardarului, precum titluri sau mesaje pe Twitter. În plus, angajații monitorizează diferite posturi precum MSNBC, Fox News și CNN, post de televiziune pe care Donald Trump l-a criticat în repetate rînduri.

Fișierul este realizat de angajați ai Comitetului Național Republican, care începe în fiecare zi, la ora 9.30, documentarea. După-amiază, Donald Trump primește un dosar cu materialele din timpul zilei. Atunci cînd nu există destule știri pozitive, echipa sa de comunicare le cere celor de Comitetul Național Republican să caute fotografii în care acesta „pare puternic”.

Donald Trump are o relație tensionată cu presa americană, catalogînd adesea publicații de renume drept „fake news”. Totodată, înainte să fie inaugurat în funcția de președinte, el a mărturisit că îi plac prezentările scurte, dar și că nu are nevoie de „un raport de 200 de pagini, cînd pot să aflu totul dintr-o singură pagină”. Din acest motiv, atunci cînd oficialii l-au pregătit pentru întîlnirea cu Vladimir Putin, aceștia au scris pe o singură pagină posibilele subiecte ce pot fi discutate, în propoziții de dimensiunea unui tweet, adică de 140 de caractere.

Potrivit unor oficiali din serviciile de informații, Trump are o capacitate scurtă de concentrare, citind documente lungi doar dacă numele său este menționat în ele. Aceștia au mărturisit pentru Reuters că ei îi includ numele său „în cît mai multe paragrafe, pentru că citește în continuare dacă numele lui este menționat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?