X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

S-a aflat motivul escortării lui Vlad Filat la o clinică privată

9 aug. 2017,, 08:23   Societate
11165 13

Starea de sănătate a fostului prim-ministru, Vlad Filat, s-a agravat în Penitenciarul Nr.13. Fostul politician a fost dus la Centrul de Diagnostic German pentru investigații medicale. Informația a fost confirmată pentru Tv8.md de către avocatul acestuia, Igor Popa.

Avocatul nu a dat detalii despre suferințele fostului premier, invocînd confidențialitatea informației.

„Starea de sănătate a domnului Filat s-a agravat în ultimul timp din cauza condițiilor din penitenciar. Acesta a avut nevoie de investigații calificate în afara penitenciarului, deoarece acolo nu există echipamentele necesare pentru astfel de investigații. Cu alte detalii o să revenim mai tîrziu, atunci cînd o să cunoaștem care este evoluția stării lui”, a spus Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat.


Menționăm că, recent, Vlad Filat a fost și la Spitalul Republican pentru un control medical din cauza aceleiași probleme de sănătate.În ceea ce privește depunerea dosarului la CEDO, avocatul a spus că pe parcursul acestei săptămîni vor reveni cu un comunicat în care vor fi declarații la subiect. Totodată, acesta nu este la curent despre cînd se va face transferul fostului prim-ministru în penitenciarul de la Lipcani.

Amintim că, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Fostul șef al guvernului a fost reţinut în octombrie 2015, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional Anticorupţie, în urma unui autodenunț formulat de Ilan Șor, primarul orașului Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?