Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Albinuța” adusă în dar copiilor din diasporă

8 aug. 2017,, 13:30   Societate
1764 0

Guvernul Republicii Moldova a expediat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora, 500 de abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru, copiilor născuţi peste hotarele ţării, notează NOI.md.

Cărţile destinate copiilor de vîrstă preșcolară sînt distribuite prin intermediul misiunilor diplomatice, care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova. În acest mod, autorităţile moldoveneşti încurajează copiii din diasporă să învețe limba țării de origine a părinților lor și astfel să dezvolte legături emoționale cu Republica Moldova.

În acest sens, Prim-ministrul Pavel Filip a transmis pe semnul de carte un mesaj pentru preşcolari: „Dragă copile, învață carte şi vei avea parte de o viaţă mai bună, perseverează pe calea cunoştinţelor, astfel ca Republica Moldova, ţara părinţilor tăi şi a ta, să fie mîndră de tine!”.

Cărţile au fost expediate în 30 de ţări, cel mai mare număr de exemplare fiind livrate în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, Romînia, Spania, SUA, Kazahstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?